Jesse Kok Fotografie
Over mij

Over mij

Mijn naam is Jesse Kok. Ik ben inmiddels 17 jaartjes oud en woon op de Veluwe (echt een prachtige omgeving om te wonen, en vooral om te fotograferen). Vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in techniek. De vraag hoe je met de techniek van nu de beste foto’s kan maken, sprak me al snel aan. Mede daaruit is ook mijn interesse voor fotografie gegroeid. 

Fotograferen gaat wat mij betreft over veel meer dan het indrukken van een knopje. Het gaat over het vastleggen van een karakter, sfeer, verhaal. Het geeft me enorm veel energie om mensen blij te kunnen maken met (foto’s van) zichzelf. Iedereen verdient het om zichzelf op een mooie, unieke manier te zien. Voor de een is dat met een glimlach van oor tot oor, terwijl dat voor de ander een meer serieuze blik is. 

Veel gehoord en ook erg herkenbaar is dat je niet graag gefotografeerd wordt. Voor mij is dan dus de uitdaging om die spanning om te zetten in een ontspannen foto.

Fotograferen is leren

Ik ben begonnen met een klein reiscameraatje, waarna ik steeds meer en meer ben gaan leren over de techniek en creativiteit die achter het fotograferen schuilgaat. En zoals het met veel technieken gaat: je leert het pas echt door het te doen. Zo maakte ik de eerste paar jaren bij elke mogelijkheid foto’s. Of het nu ging om het maken van een reeks foto’s van een kaars of dat ik voor een zonsopkomst speciaal om half vijf ‘s ochtends mijn bed uit ging, het waren allemaal leerzame momenten. De foto’s waren meer dan de helft van de tijd niet mooi en de andere helft van de tijd niet nuttig, maar het leerde me erg goed omgaan met de techniek. Ook ontwikkelde mijn creativiteit zich steeds verder. In 2020 schafte ik mijn eerste spiegelreflexcamera aan: het was een nieuwe opening in de fotografiewereld, dit keer in de richting van portretten. Daardoor begon ik onderzoek naar portretfotografie te doen en, een onmisbare vervolgstap, ermee te oefenen.

Want leren is belangrijk, maar oefenen is belangrijker!